Uniek en Exclusief Breigaren

John arbon Textiles

uniek en Exclusief breigaren
rechtstreeks uit Devon

Exmoor sock yarn & Devonia DK

Alles wat je wilt weten over deze unieke breigarens

De wolspinnerij in Devon

Al enige tijd ben ik bezig geweest om de prachtige wollen garens van  de wolspinnerij John Arbon Textiles,  om deze naar Nederland te laten komen.

En met  trots kan ik jullie vertellen dat het mij gelukt is om als bijna enige dealerschap in Nederland deze  prachtige wollen garens te mogen verkopen.. Zelf had ik van diverse strengen aangeschaft om te kijken te voelen of het werkelijk  zacht aanvoelt zoals er gezegd wordt.

En inderdaad het voelt heel zacht aan.
Er is niets teveel gezegd.

Het prikt niet op de huid, toch is het 100% wol.
Niet te vergeten de kleuren.

Zulke mooie natuurlijke kleuren met een subtiel donkere kleur in verwerkt, zodat het heel natuurlijk overkomt..

Dat is werkelijk waar niet echt met een pen te beschrijven.

Beste beoordeling voor de Devonia en Exmoor is met eigen ogen de kleuren goed bekijken, door je handen laten glijden, je merk vanzelf hoe zacht het wol is.

De schapen rassen van Devon

De schapenrassen zijn met zorg uitgekozen dan heb ik het niet alleen over merino schapen om hun zachtheid, maar ook over de: Exmoor blue face schapen, (vol en stevig) Bluefaced leicester,(staan bekend om zijn zachtheid en glans) Devon zwartbles, ( voor extra veerkracht en subtiel vleugje kleur) Falkland Corriedale (om de zachtheid en steekdefinitie te verbeteren)

Bluefaced lancaster
zwartbles-sheep

Het is de moeite waard om naar Devon af te reizen.

Dit alles wordt in Devon Mill , John Arbon’s eigen Wolspinnerij gesponnen met veel liefde voor de Vintage machines met de ras specifieke schapenvezels dat lokaal en indien mogelijk biologisch worden gekweekt En als extra vezel worden in sommige wollen vezels hoogwaardig en ethische zijde en alpaca erin verwerkt. Er zijn veel strengen dat verkrijgbaar in 100 gram en enkele in 50 gr. strengen. Lees hier verder over het verhaal van Jarbon Textiles zelf hoe het dit allemaal tot stand is gekomen.

https://www.jarbon.com/our-story/

Waarom dit unieke wolsoort

01.

Waarom 100% wol

Heel simpel antwoord: Heerlijk draagbaar ~ voelt zacht aan ~ prettig op de huid ~ duurzaam ~ natuurlijk kleuren ~blijft mooi ~behoud haar vorm ~ kwaliteit garens ~ breit geweldig.

02.

100% niet kriebelend

Voor personen die absoluut niet tegen kriebelend wol kan ,maar toch 100% wol wilt gaan dragen, is dit werkelijk een ultieme uitkomst.

03.

Natuurlijke kleuren

Dmv een natuurlijk kleurproces is het team zeer goed geslaagd om het wol zo natuurlijk mogelijk er te laten zien. En dat geeft een levendig effect op je breisels.

04.

Exmoor sock yarn

De Exmoor sock yarn is een sokken garen dat als enige 10% nylon bevat.
Dit is natuurlijk nodig om je gebreide sokken elastisch en in vorm te houden. Maar het is niet alleen mooi voor sokken, je kunt er ook prachtige truien, vesten van breien.

05.

Devonia DK

.Exmoor Blueface; een veerkrachtige vacht
Devon Bluefacedleicster: zeer zacht ,heeft natuurlijke glans
Devon Wensleydale: fijnheid van de vezels en een natuurlijke gloed
Deze 3 bovenstaande schapenrassen hebben een iedere een eigen eigenschap. Door deze 3 vezel eigenschappen te combineren, verkrijg je een uniek wolsoort zoals de Devonia DK

Wol met een verhaal

100% wol. Dat zie je ,dat voel je, dat merk je, dat draag je

Chat openen
1
Hallo daar,
Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag van je.