Over Francis

 Francis Eckhardt is mijn naam,geboren te Oudewater, woonachtig met mijn lieve man, 2 honden en een kat in Oudendijk.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden in de administratie vind ik het ontspannend om creatief met mijn handen bezig te zijn.

Mijn achtergrond is:  patroontekenen,coupeuse (Danckaerts) en lingerie (lingerie opleiding Jessilda) De breipennen werden dan ook netjes in de kast bewaard, totdat mijn schoondochter kwam en shawls aan het breien was.Toen was er weer een drang om het breien op te pakken. En toch in die jaren zo (ongeveer 25 jaar geen breiwerk aangeraakt)  is er best wel veel veranderd. Meer natuurlijke wolsoorten,betere breinaalden prachtige boeken enz enz.. Dat is tegenwoordig allemaal op het internet te vinden. Het zal gerust al jaren bestaan,ik had er totaal geen kijk erop.totdat ik weer de pennen uit de kast haalde en op zoek was gegaan naar breiwol... Ondertussen FB pagina Fairl Isle breien gevonden en lid geworden van deze fantastische groep,waar je heel veel inspiratie kan uithalen.

Na wat  probeersels,mislukte truien, is het in de jaren gegroeid naar beter breiwerk. Het patroontekenen kwam dan ook weer goed van pas om een goed zittend vest of trui te breien. Het is alleen maar leuker en interesanter geworden,omdat je constant werkt aan verbeterde technieken in het breiwerk. Zo is mijn hobby nog steeds mijn hobby met daarnaast liefde voor wol, dat ik graag met jullie allemaal wil gaan delen.