Koigu Yarn is eindelijk weer in Nederland

Francis Eckhardt

Koigu Yarn is eindelijk weer in Nederland verkrijgbaar

De kenners kennen Koigu Yarn al lang. 

Die snappen ook meteen hoe trots ik ben dat ik dit prachtige merk in Nederland kan verkopen.

Tot voor kort was de wol alleen verkrijgbaar bij Schouten Handwerkwinkel in Hoorn. Maar toen de winkel vorig jaar werd opgeheven, konden liefhebbers nergens meer terecht. Tot nu. 

Kom naar Liefde voor Wol, zou ik zeggen! Want ik heb een fantastische voorraad. Kijk maar snel naar de openingstijden!

Maar nu voor iedereen die nog niet weet wat KPPPM is.

KPPPM is de afkorting van Koigu Painters Pallette Premium Merino

Omdat dat nogal een mondvol is, noemen de bewonderaars het altijd liefkozend KPPPM

KPPPM is breigaren. Maar dan van wereldklasse. Superzacht, pure luxe. Het is gemaakt van de allerbeste kwaliteit wol van Merino schapen, met de hand geverfd in de meest complexe kleurencomposities

koiguYarn
cookiejar cowl kit

Word je al een beetje nieuwsgierig? Ga ik je nog meer vertellen! 

De wol komt uit Canada, van de Landra Boerderij. Daar wonen twee kunstenaressen: Mae en Taitu. Mae is de moeder van Taitu en samen staan zij garant voor die kleurenpracht. Dat vind je bij geen enkel ander wolmerk, zo uniek en zo intens.

Koigu is de naam van het ouderlijk huis van Mae en Taitu. Dat huis stond in Estland. In 1972 kocht de familie een boerderij in Toronto, Canada. Daar begon het allemaal, met een kudde Merino schapen en een bedrijf dat zich toelegde op wol.

Ik kan je de hele geschiedenis vertellen. Super interessant! 

Kom naar de winkel en ik babbel de oren van je hoofd. En dat is ook veel leuker, want onderwijl heb jij dan die prachtige wol in je handen en dan voel je meteen hoe fantastisch die is! 

 

opberg etui W540

Nog even wat gegevens over de wol: 

 Merino wol is een lichtgewicht garen dat je zowel buiten als binnen kunt dragen. Het is superzacht en geschikt voor elk huidtype. Je breit met naalddikte 3mm… 

 

Dat het niet meer in Nederland verkrijgbaar was, deed me een tijdlang echt zeer. Dus ik benaderde Wilbert Schouten, die de wol, voordat hij zijn winkel in Hoorn sloot, uit Canada importeerde. 

 

Wilbert heeft me fantastisch geholpen. Vandaar dat ik met heel veel trots en vooral blijdschap kan zeggen: De Koigu Yarns is er weer! Ik heb het in de winkel. En natuurlijk ook in de webshop. 

 

Maar als je in de gelegenheid bent, kom voelen, ruiken, kijken en genieten van die prachtige Koigu KPPPM. Ik heet je van harte welkom en de koffie staat klaar!

Chat openen
1
Hallo daar,
Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag van je.