Francis Eckhardt - Wol met een verhaal

Elke zaterdag

open 10:00-16:00 uur

Oudendijk NH

Slimdijk 11, 1631DB

Bereikbaar op

Tel: 06 232 825 18

Levering

Binnen 2 á 4 dagen

Kilcarra tweed Heiro 4802

Kilcarra Tweed Heiro

Een prachtige naturel kleur met donker gekleurde vlekken dat op traditionele wijze erin wordt gesponnen. Geschikt voor zowel hand als machine breien.

 

67.50

1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Kilcarra tweed Heiro 4802

Kilcarra tweed Heiro 4802

De originele Klicarra tweed Heiro , Warm geel. De kleur dat je doet denken aan het traditionele, zelfgemaakte Donegal yarns. De Kilcarra Tweed  is een authentiek, kleurrijk garen met een eigentijdse twist. Het Aran-gewicht van dit wollen garen leent zich perfect voor Fair Isle en kleurwerk, bekabeling en andere steekstructuren.

Samenstelling:
De samenstelling is 100% zuiver scheerwol dat voldoet aan alle eisen van een modern garen, maar door zijn grote vlekjes en gesponnen volgens de traditionele wollen gesponnen methode heeft het alle ingrediënten van het traditionele handgemaakte gesponnen Donegal.

Kenmerken:
Het garen komt in kegels binnen, heeft een spinolie geur, voelt iets vettig doordat er sporen van spinolie aanwezig is.. Voor de Machine breisters is het een ideaal product. Voor de handbreisters voelt het breien met Kilcarra tweed stug aan, mijn advies is dan ook om rvs breipennen te gebruiken,dan zullen de steken makkelijker afglijden van de pen.  Na het wassen is de spinolie helemaal opgelost, en het voelt dan zeer zacht aan.

Onderhoud:
Handwas met een beetje wolwasmiddel.

 

 

Chat openen
1
Hallo daar,
Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag van je.