Heel Holland Breit...

Francis Eckhardt

Heel Holland breit...

.Ik heb geen idee, maar bijna iedere maand komt er wel een sokkenboek uit. 

Zelfs voor de hakende dames en heren is er een sokken-haakboekje: ‘Sokken haken à la Sascha‘. En wat denk je van ‘Vrolijke sokken breien’ van Dendennis en Mr.Knitbear?!

 

 

.

Geitenwollen sokken

Vroeger breiden de boerinnen geitenwollen sokken van 100% schapenwol. Ze waren extra dik en warm door de natuurlijke isolatie. De traditionele kleur, grijs gemêleerd, is tot op heden nog steeds te koop. De naam ‘geitenwollen sokken’ betekent niet dat de sokken destijds van geitenwol werden gebreid.

Het is meer een symbolische naam: ‘Een rijk, tevreden mens wil niet uitbundig laten merken dat hij rijk en geslaagd is. Wanneer men rijk is, loopt men niet in de tuin in een driedelig pak rond, maar op slippers in geitenwollen sokken, om vooral maar duidelijk te maken hoe gewoon hij is gebleven is.’ ( Bron Wikipedia)

andrea_mowry_3
Exmoor sock color card

Tegenwoordig kun je sokken breien in alle kleuren van de regenboog, met kleine motiefjes , kantwerk en streepjes. Je kunt ze breien met een pendikte 2.5-3, zodat je de sokken in bijna elke modieuze schoen kunt dragen.

 

In februari 2020 verschijnt er een Laine Magazine met als titel: ’52 weeks of socks’. Het is een hardcover van maar liefst 256 pagina’s vol prachtige foto’s en patronen van allerlei sokken in diverse kleuren. Die wil je hebben! 

Vanaf vandaag 3 Februari kun je het Laine Magazine “52 weeks for socks” alvast als voororder bestellen. De verwachte levertijd zal zijn: 24 februari. 

En nog een extra verrassing: Voor de eerste 5 bestellers, wat dat is….. Het is tenslotte een verassing!! 

52 weeks of socks
Chat openen
1
Hallo daar,
Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag van je.