Eco Cashmere

Dit kostbare cashmere garen wordt gesponnen en geverfd in Italië en bevat 50% premium kasjmier en 50% gerecycled kasjmier van spinnerijen en weverijen. Met deze productiemethode zijn we in staat om een ​​totale reductie van 74% in water, 66% in energieverbruik en 78% in kooldioxide te realiseren; een 5 keer lagere milieu-impact dan garen gemaakt van 100% nieuw kasjmier. De nieuwe vezel is afkomstig van directe partnerschappen in Mongolië met hun goedgekeurde ontharers; het aanmoedigen van duurzame veehouderij- en begrazingspraktijken, het bevorderen van hoge normen voor dierenwelzijn en het werken aan de bescherming van deze traditionele manier van leven binnen nomadische gemeenschappen.

Bovendien wordt Eco Cashmere geverfd met niet-giftige, milieuvriendelijke kleurstoffen, alleen het deel van de maagdelijke vezels wordt geverfd om op te gaan in de schaduw van de teruggewonnen vezels. Het water dat tijdens dit proces wordt gebruikt, wordt gereinigd en teruggegeven aan de natuur.

De textuur en zachtheid zijn identiek aan premium kasjmier, maar de prijs is beter en het garen is bijzonder milieuvriendelijk. En de kleurstoffen zijn natuurlijk azo-vrij.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.