Heel Holland breit.... sokken!

Heel Holland breit.... sokken!

Recente berichten
post image
KOIGU KPPPM IS EINDELIJK WEER IN NEDERLAND VERKRIJGBAAR! Bij LIEFDE VOOR WOL!  

KPPPM is breigaren. Maar dan van wereldklasse. Superzacht, pure luxe. Het is gemaakt van de allerbeste kwaliteit wol van Merino schapen, met de hand geverfd in de meest complexe kleurencomposities....

post image
Heel Holland breit.... sokken!

Heel Holland breit.... sokken! Ja, echt waar! Heel Holland breit sokken! Hoe dat nu kan?  Ik heb geen idee, maar bijna iedere maand komt er wel een sokkenboek uit....

Heel Holland breit.... sokken!

Heel Holland breit.... sokken!

Geplaatst op 3-2-2020 door francis

Heel Holland breit.... sokken!
 

Ja, echt waar! Heel Holland breit sokken! Hoe dat nu kan? surprise Ik heb geen idee, maar bijna iedere maand komt er wel een sokkenboek uit. Zelfs voor de hakende dames en heren is er een sokken-haakboekje: 'Sokken haken à la Sascha'. En wat denk je van 'Vrolijke sokken breien' van Dendennis en Mr.Knitbear?!

Vroeger breiden de boerinnen geitenwollen sokken van 100% schapenwol. Ze waren extra dik en warm door de natuurlijke isolatie. De traditionele kleur, grijs gemêleerd, is tot op heden nog steeds te koop. De naam 'geitenwollen sokken' betekent niet dat de sokken destijds van geitenwol werden gebreid.

Het is meer een symbolische naam: 'Een rijk, tevreden mens wil niet uitbundig laten merken dat hij rijk en geslaagd is. Wanneer men rijk is, loopt men niet in de tuin in een driedelig pak rond, maar op slippers in geitenwollen sokken, om vooral maar duidelijk te maken hoe gewoon hij is gebleven is.' ( Bron Wikipedia)

Tegenwoordig kun je sokken breien in alle kleuren van de regenboog, met kleine motiefjes , kantwerk en streepjes. Je kunt ze breien met een pendikte 2.5-3, zodat je de sokken in bijna elke modieuze schoen kunt dragen.

In februari 2020 verschijnt er een Laine Magazine met als titel: '52 weeks of socks'. Het is een hardcover van maar liefst 256 pagina's vol prachtige foto's en patronen van allerlei sokken in diverse kleuren. Die wil je hebben!

 

Vanaf vandaag 3 Februari kun je het Laine Magazine "52 weeks for socks" alvast als voororder bestellen. De verwachte levertijd zal zijn: 24 februari. 


En nog een extra verrassing: Voor de eerste 5 bestellers,wat dat is..... Het is tenslotte een verassing!!
 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!